Det blanke kanvas

Dette indlæg bliver en introduktion, til personen bag bloggen og til hvilken del af den person der kommer til udtryk i de forhåbentlig mange indlæg fremadrettet.
Mit navn er Mette og jeg elsker at skrive. Indtil nu har min færden i bloggerverdenen været enten så godt som anonym eller som 100 procent officiel Mette, når hun forsøger at være kulturel og rejsende.

Den anonyme side af mig har gået under navnet blaasolskin, madde og bluesunshine på forskellige dansk og engelsksprogede blogs, jeg har altid skrevet mest for min egen skyld og derfor bar de blogs præg af nærmest at være dagbøger og kom ret tæt på i al sin navlepille-hed. Noget jeg ikke har fuldt ud lyst til, når mit ansigt følger med. Til gengæld så HAR jeg lyst til at skrive og dele nogle af alle de erfaringer og tanker der rumsterer, når man, som jeg, måske ikke lige følger den vej, man først havde forestillet sig.

Rejse-Mette har holdt til på www.mettesmexico.blogspot.com og på https://www.statravelblogs.com/blaasolskin/blog/. Som den opmærksomme (og linkklikkende læser vil opdage), så er jeg mere end almindelig dårlig til at blive ved med at opdatere blogs. I Las Palmas var det fordi, at det bare var meget mere spændende at leve med stort L og sætte reflektionerne lidt på hold. I Monterrey, Mexico, ville jeg til gengæld virkelig gerne skrive, fordi jeg altid fortrød at jeg ikke havde skrevet mere i Spanien. Omtrent en måned efter jeg ankom besluttede jeg dog, at 6 måneder ikke var nok, og jeg fortalte det i begyndelsen ikke til nogen andre end min danske veninde (og roomie), der tog beslutningen sammen med mig. Det betød, at jeg følte, at jeg skulle lyve når jeg skrev, så derfor holdt jeg op. Da det i januar blev officielt, at jeg ville blive et halvt år ekstra i Mexico, så virkede det som om det var for sent at samle op på alt det levede liv, der havde udspillet sig i mellemtiden.

Bloggen hedder Kulturchokket fordi den handler om at leve globalt, at rejse ud og komme hjem igen og de tanker der følger med. Den handler om langdistance forhold og både fysisk og figurativt. For selv, når man er tæt på hinanden kan den anden nogle gange være svær at nå eller forstå, når man kommer fra to vidt forskellige kulturer. Den handler om Danmark og om at være dansker, på et tidspunkt hvor netop definitionen af det at være dansk fylder en del i vores lille land. Med Kulturchokket forsøger jeg at starte forfra på et blank kanvas.

Jeg håber, at der sidder nogen derude, der kan hente viden, inspiration eller genkendelse i det liv jeg lever og de tanker jeg gør mig.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Husvild (Det gør mest ondt, når jeg tror ham)

Langdistanceforholdet

Så deet....